נחירות הן תוצאה של היצרות של דרכי הנשימה במהלך השינה. זה יכול להיגרם על ידי גורמים שונים, כגון:
-הזדקנות, שעלולה להוביל לשינויים בצורה וגודל הגרון.
-עלייה במשקל, שעלולה לגרום ליותר רקמות ושומן להצטבר באזור הגרון.
-גודש באף עקב הצטננות או אלרגיות.
-רקמת לשון הנופלת בחזרה לגרון כאשר אתה ישן על הגב או הבטן.
-פעילות יתר של בלוטת התריס, שעלולה לגרום להיפר-תירואידיזם ולהגדלת בלוטת התריס (זפק).
נחירות עשויות גם לנבוע גם ממצב הנקרא דום נשימה בשינה, הגורם להפסקות נשימה במהלך השינה. זה יכול לקרות פעמים רבות בשעה ולהוביל לאיכות שינה ירודה הן עבורך והן עבור הסובבים אותך.
יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי להפחית נחירות:
– לרדת במשקל אם יש לך עודף משקל
– השתמש בכרית נגד נחירות
– לישון על הצד עם כרית בין הברכיים
איך מטפלים בנחירות בשינה?
ייתכן שחלק מהאנשים לא יודעים שהם נוחרים מכיוון שלעתים קרובות הוא לא מורגש. חלק מהאנשים נוחרים בקול ואחרים עשויים להשמיע קולות רק מדי פעם.
טיפול בנחירות עשוי לכלול שינויים באורח החיים כגון ירידה במשקל והימנעות מאלכוהול לפני השינה; התערבויות רפואיות כגון ניתוח להסרת שקדים או אדנואידים; טיפול CPAP לדום נשימה; לבישת מכשיר דרך הפה כדי לשמור על דרכי הנשימה פתוחות במהלך השינה; שימוש במכשיר לקידום הלסת התחתונה (MAD) כדי למנוע מהלסת התחתונה ליפול לאחור במהלך השינה; באמצעות מכשירים דנטליים כמו מגני פה.
נחירות ודום נשימה בשינה
לאנשים רבים שנוחרים אין תסמינים אחרים מלבד נחירות. עם זאת, חלק מהאנשים עלולים לחוות ישנוניות או עייפות בשעות היום עקב חוסר שינה כרוני כתוצאה מהנחירות שלהם.
דום נשימה בשינה הוא הפרעת שינה נפוצה נוספת שגורמת לאנשים להפסיק לנשום במהלך מחזור השינה שלהם.
זה עשוי לקרות עד 30 פעמים בשעה למשך 10 שניות בכל פעם. אלו הסובלים ממצב זה חווים לעיתים קרובות עייפות בשעות היום וקשיי ריכוז מכיוון שהם אינם מקבלים מספיק חמצן במהלך מחזור השינה שלהם. אם לא מטופל, דום נשימה בשינה יכול להוביל לבעיות בריאותיות חמורות כגון לחץ דם גבוה, מחלות לב ושבץ מוחי.
נחירות ודום נשימה בשינה נגרמות שניהם מבעיות שונות. נחירות נגרמות בדרך כלל על ידי קריסת הרקמות הרכות בחלק האחורי של הגרון וחוסמות את זרימת האוויר בעוד דום נשימה בשינה נגרמת בדרך כלל מחסימה בדרכי הנשימה שלך בעת הנשימה.
איך מאבחנים דום נשימה בשינה
מחקר שינה נעשה בדרך כלל כדי לאבחן דום נשימה בשינה. בדיקה זו מתעדת גלי מוח, תנועות עיניים, קצב לב, רמות חמצן בדם ודפוסי נשימה בזמן שהאדם ישן.
האדם יתבקש לבלות לילה במעבדת שינה או בבית חולים לצורך בדיקה זו. הם יחוברו לכל הציוד ודפוסי השינה שלהם ינוטרו במהלך 8 שעות שינה. הרופאים והאחיות שעוקבים אחריהם ישתמשו במידע זה כדי לאבחן אם יש להם מצבים כלשהם שעלולים לגרום להם להפסיק לנשום בזמן שהם ישנים.