אתם חיות מטבח על אמת וכל הזמן מריצים מתכונים וטוויסטים משלכם למנות שונות. התוצאה היא מטעמים שכל מי שאתם מכירים אוהבים. כעת אתם מרגישים שאתם רוצים לחלוק את הידע והיכולות שלכם עם אחרים ולערוך ספר בישול מקורי. אם זה המצב אז המדריך הזה בדיוק בשבילכם.
בעשור האחרון יש פריחה של ממש בקולינריה הישראלית בכל העולם וגם בארץ כמובן. שפע של תכניות בישול בטלוויזיה וטרנדים שונים של מנות שבעבר לא היו כאן לצד דוכני מזון שונים שנפתחים בשווקים בכל רחבי הארץ מביאים את חובבי הקולינריה לשיא הריגוש.
במידה ואתם נמנים על אותם חובבי קולינריה והחיים שלכם כוללים שעות מדי יום בשטח המטבח שלכם עם יצירת מנות טעימות במיוחד למשפחה, חברים או אפילו רק עבור עצמכם, ייתכן מאוד שהשלב הבא אמור להיות הדפסת ספר בישול אישי שלכם עם כל המתכונים והטכניקות שאתם עושים בהם שימוש במטבח.
הדפסת ספרים כאלו ואחרים אפשרית היום לא רק באמצעות הוצאה לאור גדולה שמציבה לכם תנאים רבים והשקעה של זמן וכסף רב בתהליך ההפקה של הספר, אלא גם ניתן לעשות זאת באופן עצמאי ובדרך הרבה יותר קלה, מהירה ובעלות נמוכה.
איך תדפיסו ספר בישול בכוחות עצמכם?
הוצאה לאור של ספר בישול בכוחות עצמכם מתחילה בפניה לפלטפורמה של מימון המונים. הפלטפורמות הללו קיימות בארץ בכמה וריאציות שונות כאשר המכנה המשותף של כולן הוא שאתם יכולים לפרסם תקציר של הספר שלכם, לפנות בבקשה לקבלת תמיכה (מימון) של ההדפסה שלו ובתמורה אתם מעניקים תשורות שונות לתומכים. התשורות הללו יכולות להיות עותק של הספר, עותק חתום של הספר, פגישה אישית או בקבוצה קטנה יחד אתכם לשיחה על הספר וכן הלאה. קובעים תאריך יעד לגיוס הכסף הדרוש ויוצאים לדרך.
במידה והצלחתם לגייס תמיכה שמספיקה לכם להוציא לאור את הספר, אתם עוברים לשלב הבא. השלב הזה הוא כמובן עימוד של כל תוכן הספר המתוכנן, הוספה של תמונות שמתאימות למתכונים שתאם מציגים בו, עיצוב של עטיפה לספר ומומלץ גם להעביר את הספר לעריכה לשונית כדי שלא תעשו טעויות מיותרות בהדפסה.
השלב האחרון הוא פניה לבית דפוס דיגיטלי שיכול להדפיס עבורכם את הספר בכמות העותקים שדרושה לכם על פי התומכים בהוצאה לאור שלכם שהתחייבתם לשלוח אליהם עותק של הספר וגם עותקים נוספים שתוכלו לחלק לקרובי משפחה או להציע למכירה און ליין וכדומה.
איך מוציאים את הספר לאור ללא גיוס המונים?
האמת שגיוס המונים מקובל ונפוץ מאוד בקרב מי שמעוניינים להוציא לאור את הספר שלהם, בכל נושא שהוא לרבות ספרי בישול. יחד עם זאת יש מי שעוד לא מרגישים בשלים להציג עצמם בפני כולם או שאינם מעוניינים בשלב זה להתחייב על הדפסה רחבה יחסית של הספר הראשון שלהם.
במקרים שכאלו היתרון של דפוס דיגיטלי הוא שאתם יכולים להדפיס את הספר שלכם בכמויות קטנות של עותקים בודדים ולחלק לקרובי משפחה או חברים טובים כדי לקבל חוות דעת לגביו ומשם להחליט מה עושים הלאה. העלות תהיה בד"כ לא יותר מאלף עד אלפיים שח (תלוי בגודל הספר וכמות העותקים) ותוכלו לממן זאת בכוחות עצמכם.